Citovit

 

  

 Vrsta: Neorgansko tečno đubrivo 
Tip: Đubrivo sa mikroelementima
 

 Naziv i sadržaj hranljive materije Sadržaj (g/l)
 Sastav  Sadržaj (g/l)
 Azot (N) 30   Magnezijum (MgO)  10
 Fosfor(P2O5)  6  Bor(B)  8
 Kalijum(K2O)  27  Bakar (Cu)  9
 Gvožđe (Fe)  39.5  Cink (Zn)  8
 Sumpor (S)  40.5  Molibden (Mo)  4.5
 Mangan (Mn)  30  Kobalt (Co)  2.7

 

CITOVIT® je tečno helatno đubrivo koje sadrži sve potrebne makro i mikroelemente u količinama i u odnosu koji je biljkama prirodno potreban : azot (N) 30g/l, fosfor (P2O5) 6g/l, kalijum (K2O) 27g/l, gvožđe (Fe) 39,5 g/l. sumpor (S) 40,5 g/l, mangan (Mn) 30 g/l, magnezijum (MgO)10 g/l, bor(B) 8g/l, bakar (Cu) 9 g/l, cink (Zn) 8g/l, molibden (Mo) 4,5 g/l i kobalt (Co) 2,7 g/l.

Mikro i makroelementi su u kompleksima sa nižim organskim kiselinama istovetnim prirodnim pa ih biljka lako usvaja i u potpunosti iskorišćava. Inovativnim tehnološkim postupkom dobijena je stabilnost ovih kompleksa i zbog čega je formulacija CITOVIT®-a jedinstvena i registrovana kao jedino tečno kompleksno đubrivo (Patent Ruske Federacije № 2179162 от 10.02.01 г.) koje se lako usvaja i blagotvorno deluje na biljke.

DELOVANJE PREPARATA

Primenjen u toku vegetacije CITOVIT® dopunjuje kompletnu ishranu biljaka čime se sprečava promena boje listova i plodova, tačkavost, nekroze, rozetavost listova i pojava drugih simptoma kao i bolesti izazvanih nedostatkom mikroelemenata. Takođe, CITOVIT® poboljšava cvetanje, formiranje plodova, smanjuje njihovo opadanje i povećava otpornost biljaka na nepovoljne uslove, ili im pomaže da takve uslove prevaziđu - pa ga u takvim uslovima treba obavezno primenjivati.

PRIMENA PREPARATA

CITOVIT® se primenjuje za tretiranje svih ratarskih i industrijskih biljaka, krompira, povrtarskih biljaka, voća, cveća, ukrasnog i lekovitog bilja, na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru, u skladu sa upustvom u količini do 1,2 l/ha više puta u toku vegetacije.CITOVIT® se usvaja preko semena (potapanjem semena u rastvor, čime se postiže bolje kljanje, nicanje i razvoj u početnim fazama) preko korena i preko listova.CITOVIT® se primenjuje u svim uslovima gajenja na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru.

Na njega posebno dobro reaguju biljke koje se gaje na neutralnim substratima ( perlitu, mineralnoj vuni itd.) Takođe, dobro je rastvorljiv u vodi i ne taloži se tako da je pogodno za sisteme za zalivanje ( ne zapušava kapaljke). Preparat se može primenjivati samostalno, ali primenom u smeši sa pesticidima i bioregulatorima EPIN EKSTRA® i CIRKON® postiže se najpotpuniji efekat tj. smanjuje se stres od primene pesticide, a biljke dobijaju dodatno hranivo u momentu kada im je ono najpotrebnije – kada trpe stres, bolest, napad štetočina i dr.!

 

 MSDS Bezbedonosni list CITOVIT


Primena preparata

Kalendar

Prelistajte godišnji kalendar primene preparata kako bi ste videli u kom mesecu i kako ih primeniti...

Foto album korisnika

Pogledajte naše fotografije iz njiva, voćnjaka, plantaža, plastenika...

Pogledajte iskustva

Pročitajte kakva su iskustva u primeni naših preparata...

Proizvođač

  • NEST M
  • NNPP Nest-M, Moskva Rusija

Distributeri

EkoPlant promo video

Pogledajte naše video priloge, i pratite oficijalni youtube kanal EkoPlant Serbia.