Ekofus

 

  NOVO!

EKOFUS® je prirodno ekološko đubrivo dobijeno iz ekstrakta alge Fucus Vesiculosus poreklom sa obala Belog mora. Đubrivo je u obliku rastvora i sadrži : organsku materiju 1,7%, ukupni organski ugljenik C (1%) azot (1,8%), fosfor P2O5 (1%), kalijum K20 (2%); mikroelemenate (gvožđe Fe 0,18%, bor B 0,04%, bakar Cu 0,03%, cink Zn 0,03%, kobalt Co 0,01%, molibden Mo 0,02%, jod J, selen Se, silicijum Si); vitamine, aminokiseline, alginsku kiselinu (alginate–anjonske polisaharide)i prirodne fitohormone.

Biološki aktivne materije koje sadži, posebno jod, selen, silicijum, alginska kiselina i aminokiseline i fitohormoni povoljno deluju na biljke i ispoljavaju trojnu ulogu: hrane biljke, podižu imunitet i „čiste“ biljke. Zato je poželjno ovo đubrivo ukljućiti u program zaštite i đubrenja svih biljnih vrsta a primenjeno zajedno sa biostimulatorima ispoljava izuzetno dobar efekat na rast, razvoj i opšte stanje biljaka. Ovo đubrivo je takođe pogodno za organski proizvodnju.
EKOFUS® ima i druge prednosti: - sirovine tj. alga Fucus Vesiculosus potiče iz ekološki potpuno čiste prirode, - Fucus Vesiculosus je alga priobalnog područija u kome vladaju izrazito jake plime i oseke tj. nivo vode se značajno menja. Ova alga je prilagođena takvim promenama pa njena tkiva dobro čuvaju vodu i ta osobina se prenosi i na biljke koje se tretiraju EKOFUS®-om.
- Fucus Vesiculosus može da se koristi za ishranu ljudi i sadržji u sebi vitamine, jod i druge korisne materje za ljudsku ishranu pa se primenom EKOFUS®-a poboljšavaju nutrititivne vrednosti plodova.

PRIMENA: EKOFUS® se može primeniti za tretiranje svih ratarskih i industrijskih biljaka, krompira, povrtarskih biljaka, voća, cveća, ukrasnog i lekovitog bilja, na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru. Primenjuje se u svim fazama razvoja od rasada do berbe . Količina primene 1,5-3,0 l/ha ( 30-50ml/10 l vode za male površine ) folijarno ili preko sistema za navodnjavanje. EKOFUS® se može mešati sa biostimulatorima EPIN EKSTRA®, CIRKON® i DOMOCVET® i folijarnim đubrivima FEROVIT® i SILIPLANT UNIVERZALNI®( može se mešati i sa CITOVIT®-om ali zbog sličnog sastava to nema smisla).

PREPORUKA ZA POJEDINE VRSTE: Rasad povrća, cveća, lekovitog bilja: 5ml/l od faze 2 razvijena lista svakih na15 danaKrompir: 1,5-3l/ha (5ml/l) kad su biljke visine 10-12cm, na početku cvetanja i 3 nedelje pre vađenja; Vinova loza; 3l/ha (5ml/l) u proleće u fazi listanja, u fazi butonizacije i do kraja vegetacije nasvakih 15 dana; Povrće:1,5-3,0l/ha (3-5ml/l) prvi tretman posle rasađivanja a kasnije 2-3 puta u interval 10-15 dana; Cvetno – dekorativne biljke :1,5-3,0l/ha (3-5 ml ) u toku vegetacije na svakih 15-20 dana Travnjaci: 3 l/ha (5ml/l) posle svakog košenja; Lucerka, detelina, peršun lišćar: 1,5-2,l/ha 2-3 puta u toku vegetacije.


 


Primena preparata

Kalendar

Prelistajte godišnji kalendar primene preparata kako bi ste videli u kom mesecu i kako ih primeniti...

Foto album korisnika

Pogledajte naše fotografije iz njiva, voćnjaka, plantaža, plastenika...

Pogledajte iskustva

Pročitajte kakva su iskustva u primeni naših preparata...

Proizvođač

  • NEST M
  • NNPP Nest-M, Moskva Rusija

Distributeri

EkoPlant promo video

Pogledajte naše video priloge, i pratite oficijalni youtube kanal EkoPlant Serbia.